KUNDTJÄNST

1. Köp
Beställningar kan göras online på Jimmystv.se och bekräftas av Jimmys TV via e-post eller att ringa in sin beställning går också bra eller i någon av våra butiker.
Beställningar gjorda av personer under 18 år kräver målsmans godkännande.

2. Priser
Alla priser som visas på Jimmys.se är inklusive moms för konsument. Inga andra avgifter tillkommer.
Det pris som anges för en produkt när en beställning godkänns av kunden påverkas inte av eventuella framtida prisändringar. Det innebär tex att om Jimmys TV tvingas höja priset på en produkt som ingår i en beställning så betalar kunden fortfarande det lägre priset som gällde vid beställningen.

Leverans sker i dagsläget med Posten och Schenker och vilken som används beror på beställningens storlek. Kunden kan i de flesta fall välja det fraktalternativ som passar bäst och betala ett självkostnadspris om denne önskar ett annat alternativ än det billigaste.

Jimmys TV reserverar sig för felaktiga priser på sajten och i alla typer av marknadsföring. Eventuella fel korrigeras så fort som möjligt av Jimmys TV.

3. Betalning
Jimmys TV erbjuder flera olika alternativ för betalning av beställda produkter:


Klarna Faktura:
Vi erbjuder tjänsten Klarna Faktura tillsammans med Klarna för 35:- och du kan läsa aktuella villkor här:
Köpvillkor Klarna Faktura...


Klarna Delbetalning:
Vi erbjuder tjänsten Delbetalning tillsammans med Klarna och du kan läsa aktuella villkor här:
Villkor för Klarna Delbetalning...
Allmänna kontovillkor för Klarna...


Förskott:
Kunden mottager bekräftelse från oss samt instruktioner om vilka konton betalningen ska sättas in på. När vi mottagit bekräftelse på betalningen sker utleverans av beställda produkter.
OBS: Produkterna i beställningen reserveras inte i vårt system förrän betalningen är mottagen på vårt konto.

Jimmys TV Faktura:
Jimmys TV erbjuder faktura för återförsäljare, betaltid enligt överenskommet med respektive butik.

Alla produkter ägs av Jimmys TV  tills full betalning är erlagd.

Jimmys TV samarbetar enbart med företag som uppfyller alla säkerhetskrav och certifieringar som respektive betalningstyp kräver, tex PCI DSS för kortbetalningar (PayEx).

4. Leveranstid
Vid varje produkt på jimmystv.se visas en uppskattning på hur många dagar produkten tar att leverera. Observera att detta är en uppskattning och att avvikelser kan förekomma.

Produkter som vi lagerför skickas normalt samma dag som beställning godkänts av Jimmys TV (beviljat köp mot faktura eller mottagande av förskottsbetalning). Beroende på vilken dag i veckan beställning är klar för leverans kan leveranstiden variera mellan 1 och 5 dagar.

5. Leverans
Jimmys TV anlitar bland annat Posten och Schenker för leveranser.

Med Posten eller Schenker privpack och används för ett paket upp till 25kg.

Med Schenker levereras de paket som är för stora för att levereras med Postens pakettjänster. Till exempel större högtalarsystem eller stora beställningar med flera produkter som ger en hög total vikt (mer än ca 25 Kg). Leverans sker till den angivna leveransadressen på dagtid (9:00 - 16:00).
Om du inte är hemma när transportören skall leverera körs godset tillbaka till din närmsta Schenker-terminal eller Posten-terminal. Du kan sedan kontakta Schenker eller Posten för att lösa leveransen eller om du själv vill hämta upp hos dem. Schenker/Posten Aviserar privatpersoner innan leverans.
I Schenkers eller Postens tjänst ingår framkörning till porten i hus med lägenheter och till tomtgräns för de som bor i villa, radhus etc. Behöver du hjälp med uppbärning av varorna så kontakta oss för bokning av den extratjänsten (medför extra kostnad).

Synliga fraktskador skall anmälas direkt på fraktsedeln vid mottagandet av varan.

Dolda fraktskador anmäls inom 5 dagar till Jimmys TV:
info@jimmystv.se


6. Garantier
Från och med 2013-01-01 ger Jimmys TV dig som kund 2 års garanti från faktura/kontantnotedatum på alla normala lagervaror som ingår i vårt sortiment på www.jimmystv.se och som inte är med på listan över undantag nedan. Med garanti menas den gängse betydelsen av garanti och gäller som minst de rättigheter du har som kund enligt svensk lag. Garantin gäller ursprungsfel som uppstår vid normalt användande och skötsel enligt tillverkarens manual. I händelse av fel på varan som innefattas av garantin har Jimmys TV enligt lag rätt att reparera varan för samma fel upp till tre gånger och därefter erbjuda kund ny vara med motsvarande prestanda, prisavdrag eller hävande av köp. Om köparen har haft nytta av varan har säljaren rätt att göra ett avdrag för detta. Mer information kring lagreglering kring garantier finns på Konsumentverket.se.

För projektorer gäller dessutom vår lamp- och pixelgaranti och för TV-apparater vår pixelgaranti.

Den 2 åriga garantin gäller EJ för:
- Hörlurar (tillverkarens garanti gäller)
- Datorer/Nätverk (tillverkarens garanti gäller)
- Projektorlampor (tillverkarens garanti gäller)
- Spelkonsoler (tillverkarens garanti gäller)
- Tillbehör (tillverkarens garanti gäller)
- Lagringsmedia och andra förbrukningsvaror
- Monteringsprodukter, tejp, buntband och dylikt
- Rengöringsprodukter, tex skärmrengöring
- Batterier, färg osv
- Varor som säljs som demo eller servade produkter (1 års garanti gäller)
- Specialbeställningar utanför ordinarie sortiment (1 års garanti gäller om inget annat överenskommet)
- Produkter med förväntad livslängd under 3år eller bäst före-datum understigande 3år
- Hårddiskar och datorminnen
- Bluetooth Vibration Speaker 1år
- Småvitt (tillverkarens garanti gäller)
- Telefoner (1år eller tillverkarens garanti gäller)
- Väskor och mobiltelefon tillbehör

Den utökade garantin (3 år eller mer) gäller enbart den ursprunglige kunden om denne är privatperson. Vid eventuell vidareförsäljning av varan eller om kund är ett företag är det istället tillverkarens egna garantier som gäller.

 

7. Service
Jimmys TV garantiservice sköts av respektive tillverkares serviceverkstad. Kontakta oss om du vill ha information om serviceverkstäderna.

8. Ångerrätt
Distans- och hemförsäljningslagen säger följande:
"12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick."

"5 § Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt."

Vi köp av produkt enligt paragraf 5 ovan kommer Jimmys TV att kontakta kunden för ett skriftligt avtal.

För produkter som inte returneras i sitt ursprungliga skick kommer Jimmys TV att debitera kunden de kostnader Jimmys TV lider för att återställa produkten.

Fraktkostnaden för att skicka tillbaks produkten till Jimmys TV står kunden för. Om produkten har betalats av kunden måste Jimmys TV betala tillbaka summan inom 30 dagar efter det att produkten mottagits av Jimmys TV.

Länk till lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Rubriken-upphor-att-galla-U2_sfs-2005-59/.

Jimmys TV lämnar öppet köp i 30 dagar på oöppnade produkter. Kunden står själv för eventuell returfrakt.

Öppet köp gäller ej produkter som specialtillverkas åt kund.

För att förenkla ditt utnyttjande av ångerrätten så rekommenderar vi att du tar kontakt med Jimmys TV enligt anvisningarna nedan (9. Reklamation/Fel på produkt).

9. Reklamation/Fel på produkt
Vid alla typer av reklamationer förenklas ärendet om Jimmys TV kontaktas innan någon produkt skickas av kunden.

Vid en reklamation ska produkten helst packas i originalförpackningen.

Jimmys TV tar inget ansvar för produkter som emballerats undermåligt av kunden.

Kontakt tas via detta formulär och kunden kommer då att mottaga instruktioner för hur produkten ska skickas. Om formuläret av någon anledning inte kan användas kontaktar du Jimmys TV på något av följande vis:
Mail: info@jimmystv.se
Telefon: 0476-502025

Jimmys TV löser inte ut returnerade produkter som medför några kostnader för Jimmys TV (om produkten t.ex. skickats mot postförskott). Vid fel på produkt står Jimmys TV för frakten från kund till serviceverkstad eller Jimmys TV (vi skickar fraktsedlar) inom Sverige.

Dukar som rullas ut och in i en kassett, dvs alla utom ramspända, kan med tiden bli vågiga. Enda sättet att undvika det är att köpa en ramspänd duk. Har din duk blivit vågig kan du prova att dra åt sidorna längst ner på duken så kan det bli bättre. Vågig duk är ingen anledning till reklamation.

De TV-apparater som använder bakgrundsbelysning som ljuskälla kan på grund av dess konstruktion släppa igenom ljus lite ojämnt på panelen. Svärtan kan då bli lite gråaktig. Det är inget fel på TV:n och kan oftast justeras genom TV:ns inställningar till att minimeras till ett acceptabelt resultat. Är man väldigt känslig för detta fenomen bör man välja till exempel en OLED-TV istället för LCD.


Jimmys TV följer Allmänna reklamationsnämndens beslut.

10. Produktinformation
Den produktinformation som anges vid varje produkt baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. Jimmys TV försöker alltid hålla produktinformationen uppdaterad men kan inte på något sätt ansvara för att den är korrekt. Är du osäker på något om produkten så kontakta i första hand tillverkaren och i andra hand Jimmys TV.

De omdömen som finns i produktexterna är antingen tillverkarens, testarens eller Jimmys TV. Dessa omdömen är subjektiva och det är inte säkert att köparen kommer att tycka likadant. Omdömena kan inte användas som ett argument för att häva ett köp.

Alla produkter och tjänster som Jimmys TV säljer är avsedda att användas i Sverige. Eventuella undantag från detta anges i respektive produkttext.

Mobiltelefoner som är anpassade för den Svenska marknaden angives med Nordisk i rubriken.
Importerade telefoner märker vi med EU i rubriken.
Apple produkter är alltid anpassade för den Nordiska marknaden.


11. Personuppgifter
Jimmys TV sparar enbart personuppgifter som behövs för att kunna levererar och ge support på de produkter som ingår i en beställning. Kontokortsnummer sparas inte av Jimmys TV.

Alla uppgifter sparas i en lösenordsskyddad databas och i kassan är all kommunikation mellan kund, Jimmys TV och betaltjänster krypterad med SSL (HTTPS).

Som kund till Jimmys TV har du rätt att få ta del av de personuppgifter vi har sparade om just dig, få dem ändrade och raderade.